کابین آسانسور

هر آنچه در مورد کابین آسانسور لازم است بدانید

کابین آسانسور یکی از اصلی‌ترین قسمت‌های آسانسور است که در تمامی مدت جلو چشم ما است. این بخش دارای قسمت‌های مختلفی است که هر کدام به تنهایی باعث هر چه بهتر دیده شدن آسانسور شما می‌گردد.

هیچ فضای دیگری در ساختمان شما به اندازه داخل کابین آسانسور ساختمان، مورد توجه قرار نمی‌گیرد. طراحی کابین آسانسور و فضای داخلی کابین آسانسور شما، موارد زیادی در مورد شخصیت و کلاس شما بازگو می‌کند. استفاده از آسانسور معمولاً با شروع و پایان روز شما، مهمانان، مشتریان و مستاجران شما همراه است. بنابراین فضای داخلی کابین آسانسور و طراحی کابین آسانسور شما همیشه اولین و آخرین برداشت از ساختمان و برند شما است.

بخش‌های مختلف کابین آسانسور

چه در حال مدرنیزه کردن آسانسور قبلی و یا نصب یک آسانسور کاملاً جدید هستید، باید به این فکر کنید که دقیقا چه دیدی از محیط کابین دارید و انتظار چه نوع هماهنگی با طراحی داخلی آسانسور خود می‌خواهید. اما قبل از شروع به طراحی فضای داخلی آسانسور، باید قسمت های مختلف کابین آسانسور را بشناسید. تیم اوج پیمای افق از کارشناسان متخصص طراحی داخلی آسانسور همراه شما هستند تا به شما در درک آنچه در کابین آسانسور وجود دارد، از ابتدا تا انتها یاری برسانند.

دیوارهای کابین

دیوارهای کابین آسانسور شما از بخش های مختلفی ساخته شده است. از مواد، روکش ها و الگوهای مختلفی استفاده می شود تا به کابین شما ظاهر، عملکرد و زیبایی شناسی مورد نظر شما را بدهد. دیوارهای کابین آسانسور بزرگترین عامل تعیین کننده در راحتی و کیفیت سفر مسافران شما هستند. کاربردی ترین و مرکزی ترین عناصر مورد استفاده در دیوارهای کابین شما سیستم های پنل هستند.

پنل ها

پنل های دیواری در اشکال، پوشش ها و چیدمان های مختلفی وجود دارند و روی دیوار کابین شما اعمال می شوند. بیشترین مواد مورد استفاده برای پنل ها عبارتند از فولاد ضد زنگ، آینه، لمینت و غیره. پنل‌ها در بالای پایه نصب می شوند، لبه‌های آنها تریم و نواحی بین پنل های مختلف را آشکار می گویند. آنها ممکن است به دو پنل دیوار بالایی و دیوار پایینی تقسیم شوند که توسط یک نرده در وسط جدا می‌شوند.

در پایین دیوار کابین ممکن است یک بخش فلزی کوچک به نام پاشنه پا یا skirting وجود داشته باشد. این قسمت بخش های پایینی دیوار را در برابر آسیب محافظت می کند و ممکن است شامل برش هایی برای کمک به تهویه در کابین باشد.

همچنین برای تطبیق با skirting ، یک بخش فلزی بالایی نیز در بالای دیواره کابین وجود دارد که به آن نوار top (یا فریز) می‌گویند . نوار بالایی یک حاشیه تمیز در اطراف پانل های دیوار شما ایجاد می‌کند و به کابین شما ظاهری تمیز و کامل می دهد.

نرده ها

اگرچه ممکن است فکر کنید که نرده‌های آسانسور فقط برای پشتیبانی از مسافران در برابر حرکات آسانسور هستند، اما هدف بزرگ‌تری دارند. نرده‌ها به محافظت از دیوارهای کابین آسانسور شما در برابر آسیب‌های برخورد با وسایلی مانند چمدان، چرخ دستی یا کوله پشتی کمک می کنند. هندریل‌ها یا همان دستگیره‌ها در دو نوع برگشتی یا مستقیم عرضه می شوند. نرده‌های برگشتی این مزیت را دارند که به سمت دیوار خم شوند تا احتمال گیر افتادن کیف، ژاکت و غیره مسافر در آن کاهش یابد. این دستگیره‌ها در انواع و اندازه‌های مختلف هستند. همچنین می‌توانید برای افزودن یک ویژگی در طراحی این قسمت، به آنها نور پس زمینه نیز اضافه کنید.

پدهای محافظ دیوار

پدها که از بوم لحافی بادوام ساخته شده اند، به وسیله قلاب هایی که روی نوار بالایی کابین نصب شده‌اند، از دیوار کابین شما آویزان می شوند. این پدها به عنوان محافظ دیوارهای کابین و پوشش‌های جلویی کابین آسانسور شما عمل می‌کنند تا عمر فضای داخلی آسانسور را افزایش دهند. پدهای محافظ دیوار قابل جابجایی و تعویض هستند و می توانند با رنگ یا حتی نام ساختمان یا لوگوی تجاری شما سفارشی سازی شوند.

تابلو اعلانات

از آنجایی که دیوارهای کابین مکانی عالی برای ارائه مطالبی به مسافران ساختمان شما، برای خواندن در هنگام حضور در آسانسور است، ممکن است یک تابلوی اعلانات بسیار مفید باشد . به واسطه استفاده از یک قاب فولادی ضد زنگ و یک قفل ایمن، به هم ریختگی و شلختگی تابلو اعلانات معمولی در آسانسور شما از بین می‌رود. تابلوهای اعلانات آسانسور باید استانداردهای آتش نشانی را نیز رعایت کنند. یکی از این موارد، استفاده از این تابلوها در اندازه استاندارد می‌باشد.

سقف و روشنایی

فضای داخلی با نور مناسب و سقف روشن‌تر می تواند به مسافران شما احساس آرامش بیشتری دهد و استرس آنها را کمتر کند. با نور بیشتر، کابین شیک‌تر و تمیزتر به نظر می رسد. نوپردازی داخل کابین را فراموش نکنید. یکی از موارد بسیار جزئی و تاثیرگذار در زیباتر کردن داخل کابین، نورپردازی و روشنایی فضای آن می‌باشد. زمانی که افراد وارد آسانسور خواهند شد تحت تاثیر نورپردازی داخلی قرار خواهند گرفت و احساس اولیه آن‌ها تاثیر بسزایی در پیدا کردن حس خوب، به ساختمان شما خواهد داشت. توصیه می‌کنیم که حتما به این موضوع توجه کنید و با کمک افراد ماهر در این زمینه، نورپردازی‌های خود را متفاوت کنید. نورپردازی‌ها می تواند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در نظر گرفته شود.‌

انواع مختلفی از سقف های آسانسور و نورپردازی وجود دارد مانند سقف نوری سرپوشیده یا محیطی ، سقف نور گلدانی ، سقف شناور و سقف کاذب. هر گزینه ای که برای سقف خود انتخاب می‌کنید، باید تضمین کننده روشنایی مناسب باشد و با طرح و متریال کل کابین مطابقت داشته باشد. علاوه بر تمام این گزینه های مختلف، تمام روشنایی‌ها از نوع LED هستند که به کاهش هزینه های برق کمک می کند.

نمونه‌های بسیار متفاوتی در رابطه با طرح سقف آسانسور نیز در دسترس است و معمولاً طرح آن با توجه به تزئینات داخلی کابین آسانسور در مورد استفاده قرار می‌گیرد. باید توجه کنید که خروج اضطراری، محل تهویه هوا و نوردهی آسانسور از سقف بوده و باید حتماً فضای مورد نیاز آن‌ها از قبل طراحی گردد.

همانطور که توضیح دادیم، سقف آسانسور و نورپردازی‌ها یکی از عوامل بسیار مهم است که می‌تواند توجه افراد را به خود جلب کند. شما همچنین می‌توانید از لامپ‌های فلورانس در نورپردازی کابین استفاده کنید. از طرفی اگر این نور پردازی‌ها همراه با دیواره‌های تمام استیل آسانسور همراه باشد می‌تواند جلوه بسیار زیبایی را نمایان کند. فراموش نکنید که عوامل دیگری از جمله کابین و نورپردازی‌ها می‌تواند در قیمت نهایی تاثیرگذار باشد.‌

قاب درب ورودی و روکش درب

برای تغییر یا زیباتر کردن ظاهر آسانسورهای خود در لابی، ممکن است به فکر تعویض قاب‌ها و درهای سالن خود باشید . این به معنای نصب پوسته جدید روی قاب‌ها و درهای موجود است که تغییر ظاهر ورودی آسانسور را مقرون به صرفه و آسان می‌کند . روکش فلزی دارای طرح‌ها و ایده‌های مختلفی است، از جمله استیل ضد زنگ رنگی و طرح‌های لوکس.

کفپوش

ممکن است زیاد به کفپوش توجه نشود زیرا درست زیر پای ما قرار دارد، اما هم از نظر لوکس بودن و هم استحکام، عنصر کلیدی کابین آسانسور شما می‌باشد. این قسمتی است که مسافر در حالی که سوار آسانسور است روی آن می‌ایستد. طبقه آسانسور می تواند از هر نوع متریالی باشد. همیشه باید اطمینان حاصل کنید که کفپوش شما به اندازه کافی محکم است تا مسافران مختلف بتوانند از آسانسور استفاده کند.

پنل عملیاتی آسانسور (COP)

در زمان‌های قدیم، یک اپراتور همیشه در آسانسور حضور داشت که به صورت دستی حرکت آسانسور را کنترل می کرد تا مسافران را به طبقه مورد نظر خود برساند. اکنون تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک دکمه را فشار دهید. این دکمه ها بخشی از پنل عملیاتی آسانسور هستند. علاوه بر دکمه های انتخاب طبقه، که برای تعیین محل توقف آسانسور استفاده می شود، پانل عملیات کابین شامل سایر دکمه های عملیاتی و اضطراری نیز است. این دکمه‌های اضافی شامل عملکردها و کنترل‌های دیگری مانند باز کردن در، بسته شدن در، توقف اضطراری، زنگ هشدار اضطراری یا تلفن هستند.

نشانگر کابین آسانسور

نشانگر کابین آسانسور در واقع همان عدد کوچکی است که به شما اطلاع می‌دهد چه مدت زمانی برای توقف یا رسیدن آسانسور باید منتظر بمانید. این نشانگرها معمولاً درست در بالای درهای آسانسور یا بالای صفحه پنل شاسی کابین قرار می گیرند. آنها شماره ای را به نمایش می گذارند که به مسافران اطلاع می‌دهد آسانسور در حال حاضر از کدام طبقه عبور می کند یا در آن توقف می کند.

اکنون که به طور کلی با اجزا تشکیل دهنده کابین آسانسور آشنا شدید، بهتر می‌توانید برای انتخاب و خرید کابین آسانسور تصمیم بگیرید.

طراحی کابین آسانسور

اگر چه چاه آسانسور در محل نصب و متناسب با مشخصات ساختمان ساخته می‌شود، اما کابین آسانسور در کارخانه‌های تولید آسانسور ساخته می‌شود. همه کابین‌های آسانسور از یک فرآیند اولیه تولید، پیروی می‌کنند.

کابین‌های آسانسور معمولاً با اسکلت فلزی ساخته می‌شوند، با این حال آسانسور‌های شیشه‌ای نیز طرفداران زیادی دارند. در حال حاضر طراحی کابین آسانسور به طور کلی بر روی استفاده از فولاد متمرکز است.

کابین‌های آسانسور از یک سازه به شکل ضربدر که از جنس تیر‌های فولادی هستند، ساخته شده‌اند که در بالای کابین قرار گرفته‌اند. این تیر‌های فولادی از یک طرف شفت به طرف دیگر می‌چرخند و سیستم قرقره آسانسور را نگه می‌دارند.

خود کابین آسانسور از ورق‌های فولادی با پوشش‌های تزئینی در داخل برای زیبایی و راحتی بیشتر ساخته شده است. در طراحی کابین آسانسور خودروبر از فولاد استفاده شده و با فرش، کاشی یا سایر مواد کف پوش پوشیده شده است. این آستر همچنین به ظاهر و احساس کلی فضای داخلی آسانسور کمک می‌کند.

نرده‌ها و تزئینات داخل کابین آسانسور نیز می‌تواند از فولاد ساخته شود. با این حال، بسته به طراحی کابین آسانسور مورد نظر صاحب آسانسور، دوام و طول عمر این جزئیات، ممکن است از مواد دیگری نیز استفاده شود.

انواع کابین آسانسور

کابین آسانسور انواع مختلفی دارد که در ادامه این مطلب به بررسی آنها می‌پردازیم. انواع کابین آسانسور با توجه به متریال و جنس آنها با هم متفاوت هستند. کابین اسانسور را بر اساس نوع متریال به کار رفته در داخل آن دسته بندی می‌کنند. با ما همراه باشید تا با انواع کابین آسانسور بیشتر آشنا شوید.

کابین آسانسور ام دی اف

کابین آسانسورMDF یکی از پر کاربردترین کابین ها در ایران و جهان است. این کابین ها به دلیل قیمت پایین‌تر به نسبت کابین‌های استیل و شیشه‌ای بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. کیفیت کابین های ام دی اف نسبتا بالا می‌باشند.

کاربرد این نوع از کابین‌های ام دی اف بیشتر در ساختمان ها و مجتمع های مسکونی کم جمعیت و با تعداد طبقات کمتر است. دلیل آن وزن زیاد ام دی اف است که کابین آسانسور را به خودی خود سنگین می‌کند و به همین دلیل باعث می‌شود تا نتواند وزن سنگین را تا ارتفاعات زیاد حمل کند.

این نوع از کابین‌ها در برج ها و ساختمان‌هایی که ارتفاع زیاد دارند مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

کابین آسانسور استیل

این نوع از کابین آسانسور، از شیک ترین و گران قیمت‌ترین کابین های آسانسور است. کابین آسانسور استیل به دلیل داشتن طرح‌های مختلف و سادگی که دارد بیشتر در مراکز پر رفت و آمد و شلوغ مورد استفاده قرار می‌گیرد و بسیار کار آمد و مورد پسند عموم است.

این نوع از کابین در ساختمان هایی با ارتفاع بسیار زیاد و تعداد طبقات زیاد مورد استفاده قرار میگیرد. کابین استیل دارای وزن کمتر نسبت به کابین اسانسور MDF می‌باشد و به همین دلیل قابل استفاده در ارتفاعات زیاد است.

کابین آسانسور شیشه‌ای

کابین های آسانسور با توجه به متریال مورد استفاده در آن، دارای قیمت های متفاوت می‌باشند. برای نمونه در هنگام ساخت آسانسور شیشه‌ای نیاز به استفاده از شیشه های چند جداره با ضخامت بالا هست که از لحاظ استاندارد آسانسور هم مورد تایید باشد.

همین موضوع به صورت مستقیم بر روی قیمت آن تاثیر می‌گذارد. کابین آسانسور شیشه‌ای بسیار زیبا و لوکس است. کاربرد کابین شیشه ای معمولا در آسانسور فضای باز یا آسانسورهای داخل منازل دوبلکس، مجتمع‌های تجاری و مراکز خرید است.

شما در کابین آسانسور شیشه‌ای به فضای بیرونی دید کامل دارید و می‌توانید هنگام استفاده از آسانسور، از مناظر بیرون لذت ببرید.

کابین پانارومیک نوع کپسولی یکی از انواع کابین‌های شیشه‌ای می‌باشد که دارای شیشه در قسمت جلوی کابین است و به مسافران این امکان را می دهد که در هنگام سفر در آسانسور نمای بیرونی را مشاهده کنند.

همچنین آسانسور کپسولی شیشه‌ای به جنبه زیبایی شناسی کلی ساختمان می‌افزاید. این نوع از کابین‌ها معمولا در هتل ها، مجتمع های تجاری و اماکن عمومی استفاده می شود.

انواع پانل های فولادی ضد زنگ را می توان به همراه شیشه استفاده کرد تا ظاهری بسیار عالی به فضای داخلی و خارجی بدهد.

شکل‌های مختلف کابین شیشه‌ای در آسانسور کپسولی قابل اجرا است از جمله دایره‌ای، مستطیلی و غیره.

تزئینات کابین آسانسور

تزئینات داخل کابین آسانسور می‌تواند به خوبی سلیقه شما را برای مهمانان یا مشتریان شما به نمایش بگذارد. این امر باعث می‌شود دیگران با پرستیج شما و ساکنان ساختمان، بیشتر آشنا شوند. کسانی که قصد تزئینات و نوسازی کابین آسانسور خود را دارند، باید به این نکته توجه کنند که تغییرات صورت گرفته باید با شکل معماری و نمای کلی ساختمان هم‌خوانی و هماهنگی داشته باشد.

نوع طراحی داخلی کابین آسانسور برای استفاده کنندگان بسیار مهم است. همانطور که کابین باید جان پناه امنی برای مسافرین باشد، باید از ظاهر زیبایی هم برخوردار باشد. تزئینات کابین آسانسور باید طوری باشد که مسافر در زمان کوتاهی که در کابین بسر می برد علاوه بر امنیت، احساس آرامش داشته باشد. طراحی داخلی کابین را باید از افراد با تجربه در این زمینه در خواست کرد. تا به بهترین نحو آن را اجرا کند. مجموعه فنی مهندسی اوج پیمای افق با در اختیار داشتن واحد مجزا برای ساخت کابین آسانسور، این قطعه مهم آسانسور را با کیفیت و مرغوبیت بالا برای شما فراهم می آورد.

کابین آسانسور همانند پناهگاهی کوچک، امنیت مسافرین و بار را به دوش می کشد بنابراین باید از جنس مرغوب و مقاوم ساخته شده باشد تا مسافرین بتوانند با خیال راحت از آن استفاده کنند.

کابین آسانسور و لوازم تزیینی و فانتزی آن شامل چند بخش است :

  1. دیواره های کابین
  2. سقف کابین
  3. کف کابین
  4. آیینه کابین
  5. دستگیره داخل کابین
  6. پنل طبقات و صفحه نمایشگر طبقات
  7. موزیک و صدای گویای کابین
  8. درب های آسانسور

کابین آسانسور از سه بخش عمده شامل چارچوب (یوک)، سکو (محل استقرار مسافر یا بار) و دیواره‌ ها شامل پوشش ‌های داخلی و تزیینات آن، تشکیل شده است. از طرفی لوازم تزیینی و فانتزی کابین نیز شامل دیواره ها ، سقف ، کف ، آینه ، درب ، دستگیره ، شستی و صفحه نمایشگر طبقات ، موزیک و صدای گویا و … است.

به طور کلی دیواره ها، کف ، سقف ، قاب و کفشک کابین آسانسور لازم است مقاومت کافی در برابر نیروهای وارده در هنگام کارکرد عادی، عملکرد ترمز ایمنی (پاراشوت) و برخورد احتمالی با ضربه گیرها را داشته باشند. همچنین لازم است در طراحی این قطعات، از موادی که سریع آتش می گیرند و یا در اثر گرما، گازهای خفه کننده ایجاد می کنند، استفاده نشود.

اگر بخواهیم نگاه کلی به زیبایی و تزئینات کابین آسانسور داشته باشیم باید گفت زیبا سازی آسانسور شامل مواردی مانند داخل کابین آسانسور که این گزینه شامل کف آسانسور ، نورپردازی آسانسور ، دستگیره ها و دکمه ها هستند اما گزینه دیگری که وجود دارد شاستی های آسانسور است.

کف آسانسور :  زمانی که به فکر تزئینات کف آسانسور هستیم بسیاری از افراد که این کار را انجام می دهند سنگ های معرق و گرانیتی را به ما معرفی می کنند چرا که این سنگ ها از مقاومت بالایی در برابر ضربه دارند و علاوه بر این ها ، این نوع سنگ ها از جنس نسوز هستند. اما در کنار این در برخی از مکان های تجاری و هتل های بزرگ از موکت های قابل شست و شو استفاده می شود اما این نوع ایده ها طرح ها از طرح های جدیدی نیست و جدید ترین نوع آنها استفاده از سنگ های گرانیتی و گران قیمت است .

سقف آسانسور : اگر بخواهیم به تزئین سقف کابین آسانسور بپردازیم باید گفت که سقف آسانسور را می توان CNC یا نور پردازی کرد. معمولا برای نورپر دازی کابین آسانسور می ‌توان از انواع لامپ فلورانس استفاده کرد .اما بهتر است این را هم از یاد نبریم که در برخی مواع ممکن است که از آینه کاری هم برای سقف آسانسور استفاده کرد.

دستگیره کابین آسانسور

دستگیره در بازار در 2 مدل روکار و توکار موجود می باشد. با طرح های متفاوت

در یک پروژه بازسازی کابین آسانسور قدیمی در محل بعلت اینکه کابین داخل چاهک می باشد و دسترسی به پشت کابین امکان پذیر نیست می بایست از مدل های روکار استفاده نمود .دستگیره ها با قوطی یا پروفین استیل ساخته می شود یعنی یا گرد هستند یا مستطیل

دستگیره با پیچ متری کوتاه 6 به بدنه فیکس میشوند.دستگیره از موارد استانداری آسانسور می باشد این به بدان معنی هست که وجود دستگیره آسانسور الزامی می باشد.

آیینه

آیینه هم مانند دستگیره از موارد الزامی در داخل کابین اسانسور می باشد ضخامت ائینه 4 و 6 میل می باشد .نسبت به تزئینات کابین آسانسور میتواند سفید – دودی-طلایی باشد.

نکاتی در مورد تزیینات کابین آسانسور

  • تزیینات نباید با پیچ یا پرچ بصورتی که از داخل کابین نمایان باشد به بدنه متصل شوند.
  • نوع تزیینات باید به صورتی انتخاب شود که قابلیت اجرا داشته باشد.
  • وزن تزیینات اهمیت زیادی دارد و پس از اتمام کار آسانسور باید از نظر بالانسی چک شود.
  • تزیینات جدید نباید بر روی تزیینات قدیمی سوار شود زیرا باعث کوچک شدن ابعاد کابین می شود.
  • درهنگام انجام تزیینات جابجای شاستی داخل کابین باید توسط یک متخصص انجام شود.
  • استفاده از چسب های مرغوب در اولویت قراردارد.

مراحل انجام تزئینات کابین آسانسور

  1. بازکردن شاستی داخل کابین
  2. باز کردن سقف و بدنه کابین
  3. درآوردن سنگ یا کفپوش کف کابین
  4. مسطح کردن کف کابین و بدنه کابین

مراحل نصب تزیینات جدید

  1. نصب پیشانی و پنل های کناردرب
  2. زیر سازی و نصب کف کابین
  3. زیرسازی و نصب قرنیزها و کنچ ها
  4. زیر سازی تزیینات اصلی (چوب کاری)
  5. نصب تزیینات اصلی و آینه و دستگیره
  6. نصب سقف و سیم کشی جدید روشنایی
  7. سیم کشی و نصب شاستی احضار کابین