آسانسور بیمارستانی

آسانسور بیمارستانی جهت حمل و نقل در بیمارستان و یا تخت های اتاق عمل در مرکزهای درمانی  از قبیل کلینیک ها، بیمارستان ها ،درمانگاه ها، نصب و راه اندازی می گردند.

آسانسور بیمارستانی چیست؟

آسانسور های بیمارستانی از لحاظ میزان ظرفیت باربری و ابعاد کابین و حتی متریال بکار رفته در ساخت آن با آسانسور های معمولی متفاوت می باشد.

آسانسور بیمارستان باید استاندارد باشد و دست کم یک برانکارد و یک همراه بتواند در آن جای بگیرد.

از آنجایی که از این آسانسور ها معمولاً برای جابجایی بیماران استفاده می شود باید بطور مرتب تمیز و ضد عفونی شود تا از انتقال ویروس و باکتری به افراد جلوگیری شود.

آسانسورهای بیمارستان در سه نوع نیمه اتوماتیک ، تمام اتوماتیک یا هیدرولیک در بازار موجود می باشد و برای اینکه از اهمیت خاصی برخورد دار است باید به سرویس و نگهداری آنها نگاه ویژه ای داشت و در بازه های زمانی مشخص سرویس شود.

ویژگی آسانسور بیمارستانی

این بالابر با نام هایی همچون آسانسور تخت بر و یا آسانسور برانکارد بر نیز شناخته می شود.

مهم ترین ویژگی این بالابر در کنار ایمنی و کیفیت آن، مربوط به ابعاد کابین آن می باشد. که باید به گونه ای در نظر گرفته شود تا به راحتی تخت بیماردر آن قرار بگیرد.

میزان ظرفیت، سرعت، عدم تکان خوردن در زمان جا به جایی، توقف صحیح و کاملاً برابر با طبقه به منظور خروج تخت و… از جمله مهم ترین ویژگی های این آسانسور می باشد.

عملکرد دقیق سنسورهای چشمی و استفاده از مدل های حساس و … از دیگر نکات مهمی است که باید در اینگونه بالابر به آن توجه شود.

با توجه به اهمیت این مدل از آسانسورها طراحی این محصول با سایر آسانسورها کمی متفاوت تر است. البته که نوع مکانیزم های حرکتی استفاده شده در آن با سایر مدل ها یکسان می باشد

کاربرد آسانسور بیمارستانی

به دو دسته اصلی تقسیم میشوند.

  • دسته اول مخصوص جابجایی و حمل بیماران

در این آسانسورها میزان تکانه ها و حالت توقف بسیار نرم تر اتفاق می افتد. تا فشاری متوجه بیماران و افراد بر روی تخت نشود چرا که هر یک از این موارد می تواند برای بیمار دلهره آور و یا مشکل ساز باشد.

میزان متوسط سرعت در نظر گرفته شده برای جایجایی بیماران 1 متر بر ثانیه می باشد. که میزان شتاب آن نیز 9.5 است

تنظیم درب آسانسور بیمار بر، تا بدون هیچگونه حادثه ای و در حالت کاملا ایمن ورود و خروج بیمار انجام شود

  • دوسته دوم شامل جابجایی کارمندان و عیادت کنندگان و همراهان بیمار می شود.

این دو جریان جابه جایی نباید با یکدیگر تداخل کنند و آسانسور آنها از هم مجزا باشد زیرا به هنگام احضار آسانسور توسط کارمندان و کارکنان و یا عیادت کنندگان ممکن است برای بیمار اورژانسی که در داخل کابین در حال جابه جایی است مشکلاتی پیش آید.

آسانسور بیمار بر با آسانسور عیادتی و کارمندان متفاوت است.

کابین آسانسور بیمارستانی

این نوع کابین ها باید تماما استیل باشند چرا که راحت و بدون مشکل بتوانند آن را ضدعفونی کنند

در واقع همان کابین های معمول استیل و یا نیمه استیل گزینه های اصلی در استفاده از آساسنور بیمارستانی به شمار می روند به همین خاطر در بیمارستان ها نیز به دلیل عدم ایجاد ترس و دلهره برای بیمار از آسانسور مدل شیشه ای  استفاده نمی شود.

دستگیره کابین آسانسور بیمارستانی باید در ارتفاعی نصب شود که بیمار به راحتی به آن دسترسی داشته باشد و همچنین باید دورتادور کابین دستگیره نصب و تعبیه گردد.

ابعاد کابین ها باید به گونه ای در نظر گرفته شوند که برانکارد به راحتی در آن جا شده و تا حدی بتواند کمی در آن بچرخد و جا داشته باشد و همچنین فضایی هم برای همراهان باید درنظر گرفته شود.

ضمن اینکه انتخاب المان های کار شده در داخل کابین متناسب با نیازها و شرایط محیطی همچون بیمارستان بسیار مهم است. که حتما باید در زمان ساخت و طراحی کابین و استفاده از المان های مربوطه مورد توجه قرار بگیرد. همچنین انتخاب نوع مکانیزم درب نیز برای راحتی بیشتر، کیفیت بالاتر و طول عمر مناسب بسیار حائز اهمیت است.

سرویس آسانسور بیمارستانی

با توجه به حساس بودن زیاد این مکان بهتر است از سرویسکار مقیم برای سرویس آسانسورها استفاده شود چرا که در صورت بروز کوچک ترین مشکل در دسترس باشد و مشکلی از این نظر در بیمارستان و بیماران ایجاد نشود.

البته سرویسکاران شرکت اوج پیمای افق در هر ثانیه و مکانی آماده ارائه خدمت به عزیزان می باشند.

1- دوره ضمانت (گارانتی) رسمی یک ساله
2- خدمات پشتیبانی به مدت ده سال
3- سرویس و نگهداری دوره ای و مستمر دستگاه
4- تهیه و تامین قطعات یدکی و تجهیزات اصلی
5- تعمیرات کامل و تعویض قطعات معیوب و فرسوده